Soffliggare med gott samvete

När personer jag inte känner så väl hör vad jag roar mig med på fritiden så verkar de flesta undra hur det kommer sig att jag inte ser mer ut som Jabba the Hut. Att sitta och titta på TV-serier i mängder och samtidigt äta glass, godis och popcorn borde ju göra vem som helst fet. Ja det stämmer men jag är inte vem som helst 😉 Först så får jag väl nämna att när jag äter glass, godis och popcorn så äter jag ganska lite. Det är inte som att jag mufflar i mig en hel påse popcorn/chips/ostbågar/whatever utan jag tar några nävar och sen är det bra, sen lägger jag undan påsen och spar till någon annan dag. Samma sak med glass och godis. Dessutom så äter jag så pass bra mat när jag äter mina vanliga måltider att det inte är någon fara för mig och min vikt att äta lite godsaker ibland.

Tillsammans med det så rör jag på mig mycket. Jag springer ca 5 mil i veckan och styrketränar 2-4 gånger. Det är också något som är intressant. Många reagerar också med förvåning över att jag äter godis och sådant ibland. ”Va äter du sådant, du som tränar så mycket?” Ja, det är just därför jag kan äta sådant. Du däremot som varken tränar eller äter speciellt balanserade måltider bör inte äta godis. Det är visserligen väldigt sällan jag svarar sådär eftersom det inte är speciellt trevligt men jag tänker det varje gång. Gemene man har någon förvirrad illusion av att vi som tränar och äter nyttigt aldrig kan unna oss något gott. Det är märkligt det där. Var kommer den bilden från? Visst stämmer det där säkert på sådana som tävlar i olika fitnessformer. Införtävling så har de en strikt diet som inte tillåter några sådana saker men det är ett några hundra, eller max tusen personer i hela landet som är på den nivån. Vi vanliga människor som tycker om att träna dras ändå över samma kam och folk tror att vi är tråkiga, stela och aldrig kan göra något roligt bara för att vi måste äta morötter och broccoli hela tiden och springa 10 mil per dag. Trams säger jag!

Dessutom finns det massor med goda saker man kan unna sig som inte är speciellt onyttigt heller. Det är också något som folk verkar ha svårt att förstå. Jag föreslår att den som tror att vi som tränar aldrig kan unna oss godsaker tittar i denna bok. Där finns det massor med recept på riktigt goda måltider som trots allt har ett bra energivärde och innehåller mycket protein. Det behöver inte vara onyttigt för att vara gott. Så är det!